Follow Us

Όροι & Προϋποθέσεις

Ο παρών ιστότοπος αποτελεί το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων www.iliannejewelry.com μέσω διαδικτύου (εφεξής «το Κατάστημα») της εταιρείας με την επωνυμία ΝΙΤΣΙΚΑ ΗΛΙΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Α.Φ.Μ. 160107848, Γ.Ε.ΜΗ. 153891708000, που εδρεύει στην διεύθυνση Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Νικαια, ΤΚ 18454, Αττική, ΤΚ 18543, Ελλάδα (εφεξής «Επιχείρηση»). Οι παρόντες Γενικοί Όροι Συναλλαγών (εφεξής «Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις») έχουν σκοπό να διατυπώσουν κατά τρόπο σαφή, ευκρινή και κατανοητό, τηρουμένης της αρχής της καλής πίστης και των διατάξεων που διέπουν το κύρος των δικαιοπραξιών, τους όρους που διέπουν και ρυθμίζουν τις σχέσεις της Επιχείρησης με τον εκάστοτε επισκέπτη ή/και πελάτη του Καταστήματος, σύμφωνα με τον Νόμο 2251/1994 περί «Προστασίας Καταναλωτών» και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν στην εμπορία από απόσταση και το Νόμο 2472/1997 περί «Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων», ως ισχύουν σήμερα.

Κάθε είσοδος, περιήγηση και συναλλαγή σας με το Κατάστημα, σας καθιστά επισκέπτη ή/και πελάτη του ηλεκτρονικού καταστήματος. Πριν προχωρήσετε στην περιήγησή σας εντός του Καταστήματος, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει πλήρως τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις και ότι τους αποδέχεσθε καθώς οποιαδήποτε χρήση ή/και συναλλαγή σας εφεξής με την Επιχείρηση μέσω του Καταστήματος συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή σας των Γενικών ορών και Προϋποθέσεων.

 

Ασφάλεια

Για την ασφαλή πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα καθώς και για την ασφάλεια των συναλλαγών σας με αυτό, η Επιχείρηση λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα υιοθετώντας σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, όπως τα υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης τεχνολογίας SSL (Secure Socket Layer) που τίθενται σε λειτουργία κατά τη διάρκεια εισαγωγής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που προσφέρουν κωδικοποιημένη επικοινωνία 128 bit. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και ότι η ασφαλής πλοήγηση στο Κατάστημα καθώς και η προστασία του κωδικού πρόσβασης στον προσωπικό λογαριασμό σας εξαρτάται και από εσάς.

 

Πωλήσεις

Τα προϊόντα που πωλούνται από το Κατάστημα είναι προϊόντα της Επιχείρησης (εφεξής τα «Προϊόντα») και του δημιουργού της επιχείρησης. Τα χαρακτηριστικά και άλλα συνοδευτικά στοιχεία αυτών (π.χ. ενδεικτικά η ύπαρξη εγγύησης, η ταυτότητα, τυχόν οδηγίες κλπ.) των πωλούμενων προϊόντων είναι διαθέσιμα και μπορείτε να τα πληροφορηθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες αναζήτησης που παρατίθενται στο Κατάστημα και επιλέγοντας το όνομα του αντίστοιχου προϊόντος. Οι τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους δίπλα από κάθε προϊόν περιλαμβάνουν και ΦΠΑ (επί του παρόντος 24%). Οι τιμές αυτές αφορούν στα Προϊόντα και τις ποσότητες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην αποθήκη της Επιχείρησης, ενώ το Κατάστημα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναπροσαρμόζει τις τιμές δίχως προειδοποίηση.

 

Τιμές πωλούμενων προϊόντων

Οι τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους δίπλα από κάθε προϊόν περιλαμβάνουν και ΦΠΑ (24%). Οι τιμές αυτές αφορούν τις ποσότητες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην αποθήκη της εταιρείας, ενώ το Κατάστημα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναπροσαρμόζει τις τιμές.

 

Υποβολή παραγγελίας

Η υποβολή παραγγελίας Προϊόντων συνιστά δεσμευτική πρόταση αγοράς των εν λόγω Προϊόντων στη συνολική τιμή που αναγράφεται κατά την υποβολή της παραγγελίας, όπως αυτή περιλαμβάνει Φ.Π.Α., έξοδα συσκευασίας και αποστολής, άλλες ισχύουσες χρεώσεις και τυχόν εκπτώσεις τις οποίες δικαιούσθε ως επισκέπτης/πελάτης. Η παραγγελία σας ολοκληρώνεται με την αποδοχή της από την Επιχείρηση δια αποστολής έγγραφης σχετικής επιβεβαίωσης (confirmation email) προς εσάς στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που υποδείξατε κατά την υποβολή της εν λόγω παραγγελίας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε αμέσως με το Κατάστημα στη διεύθυνση EMAIL [email protected] προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η υποβολή της παραγγελίας σας.

 

Υπαναχώρηση/Επιστροφή

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να επιλέξει ένα άλλο προϊόν ή να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων του (δικαίωμα υπαναχώρησης) εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος (επιβαρύνεται με τα έξοδα επιστροφής). Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης από τον καταναλωτή ο προμηθευτής υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό που του κατέβαλε ο καταναλωτής εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών για οποιοδήποτε λόγο και χωρίς καμία δικαιολογία. Διευκρινίζεται ότι στα χρήματα που θα επιστραφούν στον καταναλωτή θα περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής που πληρώθηκαν από αυτόν για την αγορά. Αναφορικά με την πολιτική επιστροφών, εφόσον το αίτημα υπαναχώρησης δρομολογείται εντός του νόμιμου διαστήματος των 14 ημερών, η κοινοτική νομοθεσία (Οδηγία 2011/83/ΕΕ Αρ. 14, Παρ.1) ορίζει ότι ” εκτός εάν ο έμπορος έχει προσφερθεί να παραλάβει τα αγαθά ο ίδιος, ο καταναλωτής επιστρέφει τα αγαθά ή τα μεταβιβάζει στον έμπορο ή σε άτομο εξουσιοδοτημένο από τον έμπορο να λάβει τα αγαθά, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερών από την ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε στον έμπορο την απόφασή του να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση σύμφωνα με το άρθρο 11. Η προθεσμία τηρείται εάν ο καταναλωτής στείλει πίσω τα αγαθά πριν από την εκπνοή της προθεσμίας των 14 ημερών. Ο καταναλωτής επιβαρύνεται μόνο με το άμεσο κόστος επιστροφής των αγαθών, εκτός εάν ο έμπορος έχει συμφωνήσει να επιβαρυνθεί ο ίδιος με το εν λόγω κόστος ή εάν ο έμπορος έχει παραλείψει να ενημερώσει τον καταναλωτή ότι ο καταναλωτής οφείλει να επιβαρυνθεί με αυτό”. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι η επιστροφή των χρημάτων πραγματοποιείται με χρήση του ίδιου μέσου πληρωμής που ο καταναλωτής επέλεξε για την αρχική συναλλαγή, εκτός από την περίπτωση της εξόφλησης με αντικαταβολή, οπότε και οφείλει να υποδείξει τραπεζικό λογαριασμό για την επιστροφή των χρημάτων. Η επιστροφή των χρημάτων δε συνεπάγεται επιπλέον χρεώσεις για τον καταναλωτή, εκτός και αν ο ίδιος επιλέξει διαφορετικό μέσο επιστροφής χρημάτων, από αυτό που επέλεξε στην αρχική συναλλαγή, οπότε και τα έξοδα που τυχόν προκύψουν από την επιστροφή για τον προμηθευτή θα αφαιρεθούν από το ποσό της επιστροφής.

Για ακύρωση μιας παραγγελίας (ολικά ή μερικά) θα πρέπει να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected], η να τηλεφωνήσετε στο +30 6981131799. Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει υποστεί τροποποιήσεις και μετατροπές και δεν πρέπει το προϊόν να έχει φορεθεί ή χρησιμοποιηθεί. Επίσης το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί στην αυθεντική συσκευασία, στην οποία παρελήφθη με όλα τα συνοδευτικά του έγγραφα, όπως απόδειξη αγοράς, και οδηγίες χρήσεις, και τα παρελκόμενά του, όπως τυχόν δώρα και συνοδευτικά προϊόντα. Εφόσον δεν τηρούνται κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις το κατάστημα έχει δικαίωμα να μη δεχτεί την επιστροφή του συγκεκριμένου προϊόντος.

 Στις προσαρμοσμένες παραγγελίες, ήτοι σε προσωπικές κατασκευές προϊόντων (custom made προϊόντα κατόπιν ειδικής παραγγελίας)  δεν είναι δυνατή η επιστροφή ή ανταλλαγή τους, ούτε εν γένει το δικαίωμα υπαναχώρησης.

 

Πληρωμή

Η πληρωμή της εκάστοτε παραγγελίας πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας VISA και MASTERCARD οποιασδήποτε τράπεζας μέσω Πρωτοκόλλου Ασφαλείας Τεχνολογίας SSL (Security Certificate & SSL Technology), η επιβεβαίωση της οποίας διεξάγεται μέσω του συστήματος VISA και MASTERCARD 3D Secure Network. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω ασφαλούς συναλλαγής PayPal ή με αντικαταβολή τοις μετρητοίς.

Σημειώνεται ρητά δια του παρόντος ότι στις προσαρμοσμένες παραγγελίες, ήτοι σε προσωπικές κατασκευές προϊόντων (custom made προϊόντα κατόπιν ειδικής παραγγελίας, ενδεικτικά αναφέρονται ονόματα, μονογράμματα, αριθμός αυγών κλπ)  δεν είναι δυνατή η πληρωμή με αντικαταβολή αλλά μόνο η πληρωμή εκ των προτέρων μέσω κάρτας (πιστωτικής/χρεωστικής).

Το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συναλλαγών με χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποδεδειγμένα έχει γίνει δόλια χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας, η χρέωσή σας δύναται να ακυρωθεί κατόπιν αιτήματος σας στην Τράπεζα που έχει εκδώσει την πιστωτική σας κάρτα, η οποία οφείλει να διερευνήσει το παράπονο ή την καταγγελία σας. Για το λόγο αυτό έχετε υποχρέωση αμέσως μόλις αντιληφθείτε ότι συνέβη το γεγονός αυτό να προβείτε σε ενημέρωση της εκδούσας Τράπεζας, ώστε να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση ή τον αποκλεισμό χρήσης της πιστωτικής σας κάρτας από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

 

Τρόπος- Χρόνος- Κόστος αποστολής

Τα Προϊόντα μας είναι άριστης ποιότητας, χειροποίητα και ανταποκρινόμενα στις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και σχεδιασμού, συσκευάζονται επιμελώς από την επιχείρηση μας για την αποστολή τους σε εσάς. Εφόσον δηλώσετε σχετικά κατά την υποβολή της παραγγελίας σας, τα Προϊόντα δύνανται να σας αποσταλούν με δική σας ευθύνη και δαπάνη (χρέωση) μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών (courier) και το αργότερο εντός 10 ημερών από την ημερομηνία επιβεβαίωσης της παραγγελία σας στον τόπο που έχετε υποδείξει κατά την υποβολή της παραγγελίας σας. Αποστολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών.

Το κόστος αποστολής είναι το ίδιο για αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ο χρόνος αποστολής των Προϊόντων ισχύει υπό την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας των παραγγελθέντων στις αποθήκες του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς και σε λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ), στην οποία περίπτωση θα σας ενημερώσουμε σχετικά μέσω email ή τηλεφώνου προκειμένου να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε, υπ’ αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Για χώρες εκτός ΕΕ., ο εκτελωνισμός του προϊόντος είναι ένα επιπλέον κόστος που χρεώνεται στον παραλήπτη. Οι χρεώσεις εκτελωνισμού ποικίλλουν ανάλογα με τους ισχύοντες φόρους κάθε χώρας.

 

Διαφημιστικά μηνύματα

Το Κατάστημα παρέχει τη δυνατότητα σε εσάς τους επισκέπτες/πελάτες του να επιλέξετε να ενημερώνεστε για τα νέα Προϊόντα της Εταιρείας καθώς και για άλλες τυχόν προσφορές και υπηρεσίες της Επιχείρησης με την αποστολή διαφημιστικών – ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική διεύθυνση ή στο τηλέφωνο που έχετε ζητήσει. Το Κατάστημα σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του. Σας δίδεται δε πάντοτε η δυνατότητα διακοπής της εν λόγω υπηρεσίας με αποστολή σχετικού αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Επικοινωνία με την εταιρεία

Οποιοσδήποτε επισκέπτης/πελάτη του Καταστήματος δύναται να επικοινωνεί με την Επιχείρηση τηλεφωνικώς στο +30 6981131799 ή εγγράφως ηλεκτρονικά στο [email protected] ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση της Επιχείρησης που αναγράφεται ανωτέρω.

 

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, της συνολικής εμφάνισης, των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και εν γένει όλων των αρχείων του Καταστήματος είναι πνευματική ιδιοκτησία, βιομηχανικά σχέδια, διακριτικά γνωρίσματα, σημάδια, σύμβολα, σημεία και κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών της Επιχείρησης, των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών και επιχειρήσεων και των προμηθευτών της και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου καθώς και των διεθνών συμβάσεων. Τα λοιπά προϊόντα ή υπηρεσίες που τυχόν αναφέρονται στο Κατάστημα και φέρουν τα σήματα των αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών, φορέων, ενώσεων ή εκδόσεων, αποτελούν δική τους πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία και συνεπώς εκείνοι φέρουν τη σχετική ευθύνη.

 

Ευθύνη των μερών

Ο επισκέπτης/πελάτης, με την αποδοχή των παρόντων Γενικών Όρων και την περιήγηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα, δηλώνετε υπεύθυνα ότι είσθε νομικά ικανός να συνάψετε την παρούσα σύμβαση καθώς επίσης και να κάνετε χρήση του Καταστήματος υπό τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται εδώ. Επίσης, ως επισκέπτης/πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος συμφωνείτε και αποδέχεσθε ότι είσθε υπεύθυνος για κάθε χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς επίσης και για τη χρήση του λογαριασμού σας.

 

Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί όροι

Η Επιχείρηση και το ηλεκτρονικό κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει εγγράφως τους παρόντες Γενικούς όρους δίχως προειδοποίηση, οι οποίοι θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία αναρτήσεώς τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Παράλειψη ασκήσεως οποιουδήποτε δικαιώματος της Επιχείρησης δεν δύναται να ερμηνευθεί ως παραίτηση από αυτό.

Η πλοήγηση, χρήση και συναλλαγή σας με το ηλεκτρονικό κατάστημα διέπεται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει κατά την πλοήγηση, χρήση και συναλλαγή προς με το Κατάστημα εισάγεται προς εκδίκαση στα αρμόδια δικαστήρια των Αθηνών, Ελλάδος.

Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

 

Ηλεκτρονική Επίλυση Διαφορών

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη προς τον Κανονισμό (ΕΕ) υπ’ αριθμ. 524/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21.5.2013 για την ηλεκτρονική επίλυση καταναλωτικών διαφορών, την Οδηγία υπ’ αριθμ. 2013/11/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών και την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 70330οικ. (ΦΕΚ τ. Β’ 1421/2015), σας ενημερώνει για την δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης οποιασδήποτε διαφοράς σχετικής με τις συναλλαγές σας με το Κατάστημα μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής https://webgate.ec.europa.eu

0
    0
    Το καλάθι μου
    Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σουΕπιστροφή στο κατάστημα